ELENGEDHETETLEN RUHADARABOK A NYŰGÖS NAPOKRA


Mindannyian keltünk már bal lábbal egy hónapban többször is akár. Itt most nem arról a bizonyos hétről lesz szó, hanem attól sokkal komolyabb hisztiről. Előző nap túlóráztál és mégis ma korábban kell bent lenni a melóban? Nem volt időd vacsorát főzni, sem pedig következő napi ebédet elkészíteni? Hát hogyan gondoltad te ezt? Amennyiben az étkezési igényed - vagy a családodé - nem merül ki egy szalámis zsemlében ez biztosan kihat a kedvedre és a reggeli kávéd mellett épp egy make-up/stylist Steve Jobs-ról ábrándozol aki kifejlesztett egy öltönyzsákból előhúzható tökéletes, öntisztuló - a mosást és vasalást ne is említsem... - öltözéket ráadásként divatmagazin minőségű smink levonóval és parókával adják ajándékba. Nos, én ilyet még nem láttam, de lehet 50 év múlva ez lesz a "divat" viszont akkor nekem annyi dolgom lesz ha még élek, hogy azt szajkózzam: Bezzeg a mi korunkban..... 
Helyette leírom azokat a praktikákat amik nekem segítenek átvészelni a napokat anélkül, hogy gyerek riogató ábrázattal és rongyokban hagyjam el a lakást az ügyfelek legnagyobb mulatságára. 


1. Farmer és zakó a tuti

Biztos van aki úgy gondolja ez már sablonos és unalmas. Biztosíthatom, ha valahol belépsz egy sötét farmerban, fehér könnyed blúzban és fekete zakóban semmilyen körülmények között nem leszel alul vagy túlöltözött. Épp tökéletes! 
+ tipp: vállfázd fel a blúzokat és zakókat párban, így gondolkodnod sem kell melyik illik jobban az adott szetthez. 


2. Sötét cipők különböző sarokmérettel

Építsünk kicsit az előző szettre és gondolkozzunk. Kitalálhatnám, hogy ehhez csakis magas sarkút vehetsz fel, de azzal hazudnék egy nagyot. Többéves tapasztalat mondatja velem, hogy felváltva hordj lapos talpú és magas sarkú cipőket a hét napjain. Három nőies és különböző méretű sarokkal rendelkező cipővel bármilyen öltözetre fel teheted a koronát, ezt az apró döntést hagyjuk meg a kedvednek és a sajgó lábaknak.




3. Egyszerű, de nagyszerű: gyöngysor és gyöngy ékszerek

Lassan, de biztosan összeállítjuk azt az outfitet! Nem kellenek mindig az aktuális trendeknek megfelelő változatos ékszerek, vagy hatalmas karperecek. Szerezz be gyöngy ékszereket: 2 féle fülbevalót, 1 rövid és 1 több soros hosszú láncot, na meg ráadásnak egy karkötőt. A gyöngy bármilyen ruhából nagyon elegáns viseletet tud kreálni, akár lapos cipővel is. Valamiért a kerekded nőknek még jobban áll azt vettem észre, természetesen javítson ki valaki ha tévedek, de én így látom. 



+ ráadás frizura és gyors smink ötlet. 

Natúr smink? alapozó+púder+enyhe pirosító rózsás árnyalatban+szempillaspirál+barna/bézs árnyalatú szemhéjpúder

Erős smink? alapozó+púder+enyhe pirosító+szempillaspirál+ halvány szemhéjpúder+erős rúzs! 





Rövid a hajad? Nincs szükséged másra, mint egy hajvasalóra és némi hajformázó gélre vagy erős hajlakkra. Pár simítás vagy egy kis hullám a változatosság kedvéért és 10 perc alatt fel tudod frissíteni a szokásos megjelenésed. Aki merész az bátran fésülje hátra a fiúsan rövid haját, használjon gyöngy fülbevalót és erős vörös rúzst! 
Hosszú a hajad? Kettő gyors választásod van... elegáns lófarok, úgy, hogy a hajgumit eltakarod a hajaddal és egy hullámcsat segítségével vagy megtanulsz alap fonási technikákat. Itt van pár link ahol elsajátítható néhány rövid hajra is alkalmas fogás.





Megjegyzések

  1. Nagyon örülök, hogy újra írsz a blogodon, remélem ezt sűrűn teszed majd,
    nagyon tetszik a stílusod.
    Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erika! Köszönöm szépen, rendszeresen olvashatsz majd bejegyzéseket. Nyugodtan küldj téma tippeket a plussizelife@gmail.com címre.

      Törlés

Megjegyzés küldése