Plus size modellek feltörése.Hazánkban is?

Mi történik tavasszal a divatvilágban? Egyenesen megőrülnek a különböző divatházak, magazinok, internetes oldalak. Mindenki plus size modelleket akar! Velük dolgozni, írni róluk, olvasni róluk. Talán 2010 tavasza volt az első meghatározó időszak ezen a téren. Tekintsünk csak vissza...
V magazine 2009 december, The Size Issue-2010 Spring Preview:
A címplapon Gabourey Sidibe színésznő, a magazinban a Ford és a Wilhemina modelljei
A francia és magyar ELLE magazin 2010 május:
Tara Lynn plus size modell a címlapon.
A francia Glamour magazin 2010 június:
"Vive les Fatshionistas" cikkben molett bloggerek szerepeltek.
Crystal Renn karrierje pedig sebesen halad a csúcs felé! Egyre másra lesz az arca olyan márkáknak mint Jimmy Choo, Marina Rinaldi, Lord&Taylor. A legjobb divatmagazinokban láthattuk, talán a legjelentősebb ezek közül a  francia Vogue amiben hétszer is szerepelt! Engem már egyáltalán nem érdekel milyen méretet hord, kétségtelen, hogy a plus size divatipar ikonjává vált! 

Crystal sikereinek hála, más plus size modellek is népszerűbbek lettek.
Alyona Osmanova (Ford)
Gitte Lill (Ford)
Marquita Pring (Ford)
Lizzie Miller(Wilhelmina)
Robyn Lawley (Wilhelmina)
Magyarországon az ELLE májusi száma óta sajnos nem történt semmi érdemleges. EDDIG! Ugyanis ma délelőtt olvastam a twitteren, hogy a magyar Glamour magazin a legsikeresebb magyar plus size modellünket fotózza!!! Hát nem csodálatos??? Hajrá Demmer Erika!! Képek hamarosan!



forrás és képek

Megjegyzések

  1. Miközben nagyon is üdvözlöm a betegesen vékony modellekkel szemben a normális, emberi méretű nők feltűnését a kifutón, elborzaszt, hogy egyeseknek mi számít "plus size"- nak.

    Attól tartok, hogy ha 38-as méretű nőket elkezdünk molettnek tartani, az nagyobb problémákhoz vezethet, mint a szupersoványság ajnározása.

    A fenti képeken lévők közül sokakat (+ a google plus size modell találatok nagy részét) nem tudnám "plus size"-nak nevezni, egyszerűen csak egészségesek, nem anorexiásak. Számomra tökéletesen elképzelhetőek a "normál" kifutón (pl. Alyona vagy Gitte).

    VálaszTörlés
  2. Ezzel nem teljesen értek egyet. A modell szakmában használt plus size kifejezés nem ugyanazt jelenti mint a molett vagy duci szavak a hétköznapokban. Ez nem "egyeseknek" számít,hanem a szakmának, és ez az ami szomorú dolog. Ha elolvasod az Erikával készített interjút a blogon jobban megérted.
    Örülök, hogy írtál:)
    Judit

    VálaszTörlés
  3. Igen, nekem is eszembe jutott, hogy a szakmában biztosan mást jelent ez a jelölés, de szerintem a köztudatba azért mégiscsak úgy megy át, hogy ő már a "nagyobb méret", ami a "normál" kifutóra már nem megfelelő. Persze az lenne a legjobb, ha nem lennének ilyen vízválasztó jellegű különbségek (Crystalról olvastam, hogy volt olyan kampány, amiben a többi modellel együtt szerepelt, és nem is hívták fel a figyelmet arra, hogy ő plus size). Ez nagyon szimpatikus, illetve összességében az is, hogy hús-vér nőket láthatunk a címlapokon (a csont és bőrrel szemben :P).
    Nagyon tetszik a blogod, várom a folytatást :).

    VálaszTörlés
  4. Szerintem egy darabig még mindenképp meg kell maradjon ez a kifejezés, mert így hívjuk fel a figyelmet rájuk. Azt kell elérni, hogy a későbbiekben úgy kezeljék őket mint Crystalt abban az esetben amit írtál:). Ebben az átmenetben tényleg nehéz megtalálni a megfelelő szavakat:)).
    Örülök, hogy tetszik a blog:)
    Judit

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése