Interview with the hungarian plus size model Erika Demmer +++ Interjú Erika Demmer magyar plus size modellel

Everybody wants to have an interviewee like her. She is happy, laughs a lot, and eats chocolate during the interview. 
Mindenki ilyen interjú alanyt szeretne. Vidám, sokat nevet és csokit majszol az interjú alatt, nem átlagos modell.


PSL: How did you became a model?
ED: I had a girlfriend, who became a model 16 years old, I was 14 back than. She showed me her first pictures, and that was the first moment when I thought it would be a good idea to work as a model. It wasn't very common that time, today everyone wants to be a model. Two years later an agency adopted me in Hungary, that's the way my career started. Very slowly... (laugh)
PSL:Hogy jött képbe a modellkedés?
ED:Volt egy barátnőm, aki 16 évesen elkezdett modellkedni, én akkor 14 éves voltam. Megmutatta az első fotóit, és itt jött az első gondolat, hogy jó lenne modellkedni. Akkoriban még nem volt "divat" modellkedni, ma már mindenki modell szeretne lenni. 16 évesen felvettek egy ügynökséghez még Magyarországon és így indult a karrierem lassan, lassan, nagyon nagyon lassan (nevet)...

PSL:Why Germany?
ED: Love... when I moved to the country I stardted to study, and I gained weight. I thought my career is over, than a friend told me to try to be a "mollige" model. It was 6 years ago, and I'm still a plus size model. 
PSL:Miért Németország?
ED: Hát a szerelem... Kiköltöztem, elkezdtem tanulni, közben meghíztam. Azt hittem abba kell hagynom a modellkedést, de egy ismerős ajánlotta, hogy jelentkezzek "mollige" modellnek. Már 6 éve dolgozom mint plus size modell.

PSL: What are the requirements for plus size models?
ED: There is only one condition, and that is the height, you have to be at least 176 cm. It is very important to have great figure, without reference to size. A girl I know has a size 16 and she is so beautiful, because the aura is more important than size. Plump women used to say we are not real plus size models. The fashion industry sells dreams to women, but I find it weard that they call average women like me "plus size".

PSL:Mik a követelmények ha valaki plus size modell szeretne lenni?
ED: Méretbeli követelmény csak magasságban van, 176 cm alatt nem kap munkát senki a szakmában. Ami még feltétel az arányos testalkat, ami mérettől független. Van egy koleganőm akinek 44-es a mérete és bombanő, mert nagyon szép az alakja, a kisugárzás a fontos nem a méret. A túlsúlyos nők azt szokták ránk mondani, hogy nem vagyunk igazi ducik. A divatvilág mindig álmokat fog eladni a nőknek, viszont fura a divatipar, hogy átlagos testalkatú nőket mint például én duci modellnek kiállt ki.

PSL:What do you think about straight size models?
ED: I know a very good model - don't want to tell her name - who is a topmodel on the runway, but if you see her on the streets you will think, that she has anorexia. At a fashion show I sat by a very thin model, and I recognized, that her legs were the same thin as my arms. And I thought, oh my god, am I that fat? (laughs)   
PSL:Milyennek látod a straight size modelleket?

ED: Ismerek egy nagyon jó modellt - a nevét nem árulom el - aki a kifutón szupermodell, de ha az utcán látja az ember az első gondolata az, hogy szegény lány milyen sovány, lehet anorexiás. Egy bemutatón épp egy fiatal modell mellett ültem, és akkor láttam, hogy a combja akkora volt mint a karom. Elgondolkodtam, hogy te jó ég én ilyen kövér lennék? (nevet)

PSL:How is the realationship between plus size and straight sizte models?
ED: It is very good, we have a lot of work together. They find us very sympathetic, and they like this part of the fashion industry. It's the future for them too, because a straight size model finishes her career 20 years old, and the career of plus size models begin about that age. But it is different in the USA, plus size models are much younger there. 
PSL:Jó a kapcsolat a straight size és plus size modellek között?

ED: Nagyon jó a kapcsolatunk, én sokat dolgozom velük divatbemutatókon és fotózásokon is. Nagyon szimpatikusnak tartanak minket, örülnek, hogy van ilyen részlege a divatiparnak. Látják, hogy van jövőjük, mivel a legtöbben 20 évesen kiégnek, a plus size modellek pedig a húszas éveink elején kezdik a szakmát. Bár ez amerikában máshogyan van, ott fiatalabbak a plus size modellek is.

PSL: Do you see positive changes in plus size industry?
ED: The problem is still our ego - so as mine - because I have a size 14 and I don't like to go in a specifically plus size store. I think, the sollution is in the "mix" of the stores. That case we don't have to shop in plus size stores, to buy the plus size clothes. If the stores can offer size 6, than why can't they offer over size 12-14?
PSL:Mit gondolsz várható pozitív változás a plus size divat terén?
ED: A probléma még mindig az, hogy például én is olyan hiú vagyok, hogy a 42-es méretemmel nem szívesen megyek be egy kifejezetten molett ruházati üzletbe. Szerintem "össze kellene keverni" az üzleteket, és nem megbélyegezni valakit, hogy ducinak való üzletbe megy be, ahol duci ruhát vehet. Miért nem tudnak gyártani 42-es méret feletti ruhát olyan üzletek ahol 34-es is kapható?

PSL: What do you think about Crystal Renn?
ED: I just read about her somewhere, that she is a size 10 again. I didn't meet her yet, just heared some rumour from the other models. I have only one opinion about her, she is the best thing what happened with the plus size industry. She made a lion of the plus size models, and leveled up. For 3 years now, the industry takes plus size models seriously.
PSL:Mi a véleményed Crystal Rennről?
ED: Épp most olvastam valahol, hogy C.R. már 38-as méretre fogyott. Még nem találkoztam vele, csak a többi modelltől hallottam róla eddig. Az egyetlen véleményem róla, hogy nagyon jót tett a plus size divatiparnak. Felhívta a figyelmet a plus size modellekre, emelte a színvonalat, többet alkalmaznak minket. Lassan 3 éve komolyabban vesznek minket.

PSL: So you have a lot of jobs. 
ED: In Germany I'm working for Verpass, KjBrand, Sallie Sahne, CPM due, C&A and Ulla Dessous. Internationally I am working for the italian brands Elena Miro and Marina Rinaldi. I love the clothes of Marina Rinaldi, they are so beautiful and qualitative. The clothes fit women, once a women with a size 16 tried a coctail dress on before my very eyes. She looked wonderful! I travel all the time because my work. 
PSL:Ezek szerint sokat dolgozol.
ED: Németországban a Verpass, KjBrand, Sallie Sahne, CPM due, a C&A és az Ulla Dessous modellje vagyok. Dolgozom a két legismertebb olasz plus size márkának Elena Mirónak és Marina Rinaldinak. Imádom Marina Rinaldi ruháit, igazán gyönyörűek és minőségi holmi. Nagyon jól állnak a nőkön, egyszer egy hölgy előttem próbált fel egy koktélruhát, és a mérete 46-os lehetett. Csodásan nézett ki benne, mintha direkt rá szabták volna. Sokat utazom a munkám miatt.

PSL: Than you sure have several experiences.
ED: Yes, I visited a few places during work. I had the best time in Malaga. When I was there, the jasmine just blew, and the entire city was fragrant. I ate delicious meals, and nice people sorrounded me. It was wonderful. The other extreme I love is New York!  Big crowd, something always happening when I'm there. You're walking on the streets, and celebrities walking near you too. At night the city is more peaceful, it's nice. 
PSL:Biztosan sok élménnyel gazdagodtál ennyi év alatt.
ED: Igen, sok helyen jártam már a fotózások során. A legjobban Malagán éreztem magam, mikor ott voltam épp virágzott a jázmin, az egész városban terjengett az illata. Finomakat ettem, kedves emberekkel voltam körülvéve, csodás volt. A másik véglet amit imádok, az New York! Rengeteg ember van, mindig történik valami ha ott vagyok. Jössz mész, híres emberek suhannak el melletted az utcán, esténként pedig a város csendesebb, nagyon kellemes olyankor sétálgatni.

PSL: What is the top of your career?
ED: I can't stress one thing, I am glad about everything I achieved so far. When I can keep this standard in the future, I will be always very happy. I am succesfull as plus size model, and that's the top of me. But I miss one thing to be completely glad. I was a few times the covergirl of the high gloss magazine Big is Beautiful. It would be great to become a covergirl of a hungarian magazine, I want to achieve this so far. :)  
PSL:Mit tartasz karriered eddigi csúcsának?
ED: Nem tudok egy konkrét dolgot kiemelni, annak örülök, hogy eddig eljutottam. Ha ezt a nívót tudom tartani akkor mindig nagyon boldog leszek. Nekem ez a csúcs, hogy nem átlagos modellként ilyen sikeres vagyok. Bár egy dolog még hiányzik ahhoz, hogy tényleg teljesen elégedett legyek. Többször voltam a Big is Beautiful címlapján, ami egy high gloss magazin Európában csak plus size divatról és plus size éltről. Nagyon szeretnék magyarországi cég fotózásán modellt állni, magyar magazinban vagy akár címlapon szerepelni, ezt még mindenképp el szeretném érni. :)
http://www.erikademmer.com/


Megjegyzések

Megjegyzés küldése