A leggings nem nadrág


Az egyik kedvenc témámhoz érkeztünk végre! Elég sokrétű, rengeteg árnyoldala van, de mindenek előtt az öltözködés tíz parancsolatának - ha létezik ilyen- első tétele.
A leggings nem nadrág!
Biztosan van köztetek kedves olvasók olyan is, aki esetleg nem molett, de hidd el Te is, ez a szabály kilótól független. Hát nem cuki, ahogy a kis tevetalpak kikandikálnak a lábaid közül? Hát nem! Nem fér a fejembe, hogy mai napig képesek lányok rövid topokkal, a molettebbek pedig miniszoknyával hordani.El is érkeztünk az egyik leggyakoribb plus size hibához.

A leggings nem harisnya! 
Csak azért, mert mondjuk összedörzsölődik a combod, esetleg van narancsbőr rajta, nyáron, sőt semmilyen évszakban nem megoldás a leggings. Hogy mi a megoldás? Sajnos a miniszoknyát el kell felejteni bizonyos kiló és kor felett, c'est la vie! Olyan sok nőies és szexi ruhadarab van amit helyette hordhatnátok csajok, szerintem a jó ízlés és a stílus sokkal vonzóbb egy férfi számára is. Esetleg lehet bátorítóan kommentelni a kedves férfi olvasóknak is, ha itt vannak közöttünk.

A leggings nem alkalmi viselet!
Otthon lehetséges, hogy úgy tűnik, a ballagóra a leggings megfelel a fekete szoknya vagy nadrág helyett. Itt engedtessék meg nekem, hogy az egyik kedvenc komikusomat idézzem: "A gép szerint neeeeeeeeem!" (Angolkák) Hiába veszel fel zakót és magassarkú cipőt, attól még egy pamut testhezálló harisnyában jöttél el otthonról.

A szaggatott leggings nem szexi!
Kövezzetek meg, a mekiben ültem egyik nap egy kolleginával, és annyit vettem észre, hogy majdnem kiesett a szájából egy falat csirke. Én is arra fordultam amerre ő, és majdnem félrenyeltem. Egy alig tizenöt éves lányka talpig pink cuccban és ilyen szaggatott valamicsodában közeledett, hát minden volt csak szép nem. Nem számít, hogy az üzenőfalon hány "cukcsidivat" oldal nyomja orrba-szájba, hogy ez mennyire "szupcsi", kérlek ne higgyétek el. Köszönöm!

A latex leggings nem karcsúsít!
"Tessék-tessék! Itt a kötözött sonka, vegyék és vigyék!" Szinte hallom, ahogy valaki ezt kiabálja, akárhányszor meglátok egy ducibb lányt ilyesmiben. Nem kell mindent megvásárolni csak azért, mert azt mondjuk árusítják a boltban a méretedben. Ez a rész inkább molett csajokra vonatkozik, ugyanis láttam már bőr (persze nem fényes) változatát vékony lányokon, és az mutatós volt. 

Size can't stop me!


Megjegyzések

  1. a minap a postán láttam egy lánykát, aki szintén tévedésben élt e témát illetően. ráadásul a leggings amit nadrág helyett hordott nem volt épp új darab, és a megritkult szöveten át gyönyörűen kirajzolódott a pink tanga és a hátsófele is. csodás volt... nem tudtam, h sírjak v röhögjek.

    VálaszTörlés
  2. Szívemből szóltál! 1 hete szállt fel előttem a buszra 2 tizenhároméves-forma lányka. A legkisebb gondom volt, hogy előtte 10 percig kellett hallgatnom a társalgásukat, ez nem ide tartozik (bár erősen gondolkoztam közben, hogy nemes egyszerűséggel lefejelem a villanypóznát). Ahogy elkezdtek felmenni a busz lépcsőin, akkor már az Ő kis hajukat szerettem volna megtépni. Rövid fekete top, semmianyag farmermellény, és fekete leggings. Konkrétan az egyik leányzó tangája veszélyes közelségbe került az én arcomhoz. Nem volt több 40 kilónál, de könyörgöm...

    VálaszTörlés
  3. Naponta legalább kétszer kell visszafognom magam, hogy ki ne csússzon a számon ez a mondat. :_D Amúgy, árnyalva a témát: *hófehér leggings - nadrág helyett, tökéletesen mutat, minden apró kis zsírpárnát, akár a nem molett lányokon is, *a nagyon-nagyon mintás leggings - ez sem nadrág, *illetve a +size lányokon külön kategória a csak fenekén mintás, feliratos leggings, főleg a sexy bitch, love is in the air feliratokkal - mert láttam ilyet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemáááááár! Szeretnék egy szekszibicccseseeeet!!! :D

      Törlés
  4. Köszönöm hogy vannak olyan emberek akik hasonlóan gondolkodnak mint én. Bár rajtam felesleg nincs de soha nem fordult meg a fejemben nadrág/ rövidnadrág helyett viselni, azt sem értem a vékony lányok is hogy képesek tornacipővel és rövid trikóval vagy kabátkával hordani. Egyébként nem meleg az ilyen időben már? :D

    VálaszTörlés
  5. Kedves Judit! Régóta olvasom a cikkeidet, és meg kell mondanom, rengeteg dologban egyetértek veled. Jónéhányban meg nem. Ez nem az jelenti, hogy bármelyikünknek igaza van, vagy téved, és azt sem, hogy rossz véleményem van a véleményedeák. Tisztelem és értékelem a munkásságod. De a „ a miniszoknyát el kell felejteni bizonyos kilók és kor fölött..." mondat engem kissé megbotránkoztatott. Nem mintha annyira szeretném a miniszoknyákat, soha sem szerettem őket, még 60 kilósan és 165 centi magasan sem éreztem magam egyszer sem kényelmesen bennük. De nem hiszem, hogy ha bárki ragaszkodik valamihez, például egy olyan ruhadarabhoz, mint a miniszoknya,akkor nekünk többieknek jogunk lenne azt mondani neki, hogy mondjon le róla, legyen az illető akár100 kilós vagy 60 éves. Ha őneki ez örömet okoz, hát hordja. Csak ha másnak is szeretne tetszeni, akkor ezt a ruhadarabot ízlésesen kell másokkal kombinálnia. Ugyanakkor nem hiszem, hogy egy vékony nőnek joga van bőrleggingset hordania, csak azért mert vékony a combja és kicsi a feneke, és így jobban megfelel sekélyes, felszínes, társadalmunk embertelen ideáljának. Legyen szíves ő is olyan ruhákkal kombinálni a leggingsét, ami eltakarja a fenekét. Szerintem egyikünknek sem az a vágya, hogy mindenütt leggingsből kilógó fenekeket lásson mindenütt, valahányszor kilép a lakásból. Egy nőnek legyen annyi önbecsülése, hogy úgy öltözködjön, hogy a női nemet méltó módon képviselne, és ne támogassa öltözékével azt a világnézetet, hogy a nők csak szexre jók, tárgyként használhatók. Legyen csinos, természetesen, és főleg ápolt, de ne felejtsük el, hogy egy embert nem a külseje definiálja, hanem a gondolatai, világszemlélete, érzelemvilága, tapasztalatai, véleménye, életmódja és tettei. Nem mindig megfelelni kell a társadalomnak, hanem kellően magas mércét felállítani magunknak, de nem elfelejtve azt, hogy eközben boldogak legyünk. És a boldogság kulcsa az elégedettség. Elégedettnek lenni a lehetőségeinkkel, életünkkel, magunkkal, és testünkkel. Egy nő csak akkor fogyózzon, ha súlya saját egészségét veszélyezteti, és azért sportoljon, hogy erős és egészséges lehessen. Nem vagyunk egyformák, ám több dolog köt össze minket, mint amennyi elválaszt, és különbözőségünkből eredően vagyunk mind megismételhetetlenek, pótolhatatlanak, és egyedien gyönyörűek. Értékelem erőfeszítéseidet, Judit, és csodállak, de nem hiszem , hogy a kerekded test valamivel is kevesebbet ér a vékonynál. Csak az a fontos, hogy súlyunkat egészséges értékek közt tartsuk, és sportoljunk jó közérzetünk és lelki és testi egészségünk érdekében. Köszönöm a szólási lehetőséget! Sok sikert kívánok neked és mindenkinek a továbbiakban, mindenhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Henriette!
      Először is köszönöm, hogy olvasol. Most pedig annyit tanácsolnék, hogy olvasd végig a bejegyzésemet még egyszer, és a hozzászólásodat is ismét, mert tele vagy ellentmondásokkal. Igenis, ízléstelen a miniszoknya bizonyos kor és kiló felett, bármennyire is fáj, ez a helyzet. Másodszor, leszögeztem a leggings viselés szabályát, hogy az nem nadrág. Lehet hordani ettől függetlenül, de nem úgy, ahogy azt felsoroltam. Én is hordok néha. Nem hiszem, hogy azt írtam volna, hogy a vékony lányok mutogassák magukat nyugodtan. A volt főnöknőm élő példa, nagyon csinos, és aszimmetrikus muszlin blúzzal hordta a bőrleggingset és nem volt kint semmije. Engem a jó ízlés tesz boldoggá, és ha vannak olvasók akiket szintén, akkor megérte blogolni. :)
      Köszönettel:
      Judit

      Törlés
  6. aAz a baj, hogy hiába szajkózzuk ezt ezer meg ezer blogon, nagyjából minden nap látok egy-két ilyen csodát, és tényleg,nem is értem miért hiszik azt,hogy ezt testsúly kérdése.
    Ez illem kérdése. Nem mutogatom a szaporítószervemet az utcán, mégpedig ezekben minden látszik, akár akarják,akár nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt nehéz megértetni az emberekkel. Senkinek nem nézegetem szívesen a nemi szervét. :D

      Törlés
  7. Most keveredtem először a blogodra, de imádom ahogy írsz, mintha egy barátnőmmel beszélgetnék és röhögnénk. :D Sok divatbloggert nem szeretek, mert olyan fölülről beszél, mintha csak ő tudná mi a jó, de ahogy te írsz az nagyon tetszik.
    Örülök, hogy megtaláltam a blogodat!
    Még annyit, hogy sok lány azért veszi fel rövid pólóval, mert szeretik a feneküket mutogatni, a fiúk meg odavannak érte. És ha annyi a cél, hogy a pasik gerjedjenek, akkor arra már meg is felelt a cicanadrág.

    VálaszTörlés
  8. Szia! Egy divatblogger barátnőm révén keveredtem ide, és beleszerettem a bogodba. Plus size lányként ebben a társadalomban én az üzleteket járva mindig csak elszomorodom. Eddig eszembe sem jutott volna például az overal, vagy bármilyen szoknya. De megnyugtató, hogy bár sokan nem vélik így, nőnek nevezhetem magam. A tevepaták ellenzéséért pedig ezer köszönet! :)

    VálaszTörlés
  9. too bad I can't read it, but I totally agree with you that leggins are not pants!
    I just don't get the girls who think they look so cool in them.

    xoxo
    Stacey Ko
    http://staceyko.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! Na most ide keveredtem. Judit vagyok és 42es. :) Nekem még sosem volt leggingsem :), és értem én, amiket fent írsz Judit, viszont írnál pár ötletete, hogy akkor viszont hogyan viseljünk leggingset? Az aszimmetrikus blúz a főnöködnél az egy, de hogy lehet még ízlésesen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit! Sajnos én nem igazán hordok leggingseket, viszont szinte az összes posztomban divattippekről olvashatsz. :) Egyedül a főnöknőmön láttam még ízlésesen felvéve, az is inkább bőrnadrág volt. Rengeteg más alternatívát találsz a blogon leggings helyett! :)

      Törlés
  11. Ja értem, akkor te inkább egyáltalán nem ajánlod! :)) Jó. :)
    Vettem egy kassa kis szoknyát, ami napközben harisnyával meleg, este/éjjel harisnya nélkül kevés. Viszont szandállal vagyok, nyitott orrú, nyári, ahhoz nem vennék harisnyát. Valami ötlet, hogy mit vigyek magammal reggel, hogy este is jó legyen?:) Vegyek át nadrágot?:D
    Köszi!

    VálaszTörlés
  12. Felmerül a kérdés, h akkor a leggings tulajdonképpen mi? :)

    VálaszTörlés
  13. Első képen azkkal a pálcika lábakkal nem is jó a szoknya/leggings kombó, a latexes csaj viszont jól néz ki.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése