A Lanvin teddy mackója


Irigylem azokat akik nap mint nap találkozhatnak a Lanvin vezető tervezőjével. Alber Elbaz olyan, mintha kereszteztek volna egy édes teddy mackót egy őrült tudóssal és egy csipetnyi Elton Johnnal. Imádni való figura és nagy tehetség. 
 Suzy Menkes írta róla egyszer " Albert minden nő imádja."

Marokkóban született, de Izraelben nőtt fel és ott tanulta a divattervezést is. Gyermekkorában rajzolni szeretett a legjobban, olyankor azt képzelte más városban van és legtöbbször Párizsra gondolt. Nos, bejött! Már 2001 óta a Lanvin tervezője, előtte az Yves Saint Lauren divatháznál dolgozott rövidebb ideig. 

Az elmaradhatatlan csokornyakkendőben.

 Aki eddig nem ismerte esetleg munkásságát az a Lanvin  H&M kollekcióból rögtön következtethet stílusára. Nőies, elegáns, sikkes. Alber imádja a nőket, ebben nagy szerepe lehet annak, hogy 13 éves korától édesanyja egyedül nevelte. 

"Azért tervezek ruhát, hogy egy nő jól érezze magát benne."

Régóta él párkapcsolatban divatháza marketing igazgatójával Alex Koo-val. Arra törekszik, hogy a férfiak beleszeressenek a nőbe aki a ruháit viseli. Egy hölgy egyszer azt mondta neki, ahányszor Lanvin ruhában van a férfiak le akarnak feküdni vele, ő azt válaszolta jobban örülne a szerelemnek. 

Karaktere a Disney-it is megihlette, láthatjuk az Electric Holiday rövidfilmben.

Nem csupán a ruhák miatt az egyik kedvenc tervezőm, hanem mert önmagát adja a túl rövid nadrágokkal, színes nyakkendőkkel és fekete keretes szemüvegével együtt. Egy stílusos ember ilyen. 


Size can't stop me!

Képek,info: http://www.vogue.com/voguepedia/ http://hu.wikipedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap http://www.independent.co.uk/

Megjegyzések

Megjegyzés küldése