Testre szabva?

Egy hazai divatmagazin áprilisi számában stílustippekkel szerette volna ellátni az olvasókat. A lényege az volt, hogy bármilyen alakra megtaláljuk (mi olvasók) az előnyös ruhadarabokat. Különböző testalkatokat vonultattak fel, mint például a körte, tégla, homokóra, háromszög és a fülemnek viccesen csengő nyalóka és szálfa. Engem az alma érdekelt, de kiderült, hogy van új alkat is ezeken kívül, ami a molett(???). Úgy döntöttem követem a "tuti tippeket", így az alma és molett alkatok javaslatait fogadtam meg. Ijedtemben majdnem kidobáltam a ruhatáram nagy részét :). Látszik, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában azzal, hogy hol kapható ruha a méretünkben, és ha van is belőle méret az jól áll-e egyáltalán...

ALMA  

Sara Ramirez


A magazin szerint a figyelmet a felsőtestre kell irányítani, a feltűnő díszítést  a has fölött és csípő alatt érdemes alkalmazni. Ez így is van, ennél az alkatnál nincs derékvonal, ezért mást kell hangsúlyozni. Azt is írták, hogy kerülni kell a bő pólókat, puffos ujjat, magas derekú nadrágot. Utóbbival részben értek egyet, mert a magas derék nagyon előnyös és nőies, igaz az alma alkatnál jobb választás a szoknya. Ugyanis a lábakat így könnyen hangsúlyozhatjuk. Az ajánlott ruhák többségénél a méretekkel voltak problémáim, ugyanis nem találtam szinte semmiből 42.nél nagyobb méretet. Amiből volt az pedig nem bizonyult megfelelő választásnak.

Ez a H&M ruha (8990 Ft) csodás ugye? Nos felvéve nem ilyen szép látvány, mert hiába kapható 46-os méretig("hurrá"), az a gumis öv nagyon bevág, ennél az alkatnál kész merénylet ilyet felvenni.














Helyette inkább ezt a könnyű esésű csodás szívecske mintás ASOS Curve ruhácskát (52 €) válasszátok. Ezt az övet szerintem le is vehetitek, és lazábbra is lehet kötni. A szállítás még mindig ingyenes, nem győzöm hangsúlyozni, ki kell használni:)!

















MOLETT

Beth Ditto

Mert ugye a moletteknek nincs alakjuk... Az ismertetőjegyek a dús, telt idomok, vastag kar és láb, valamint a rövid nyak. Az elcsépelt világos szín felülre, sötét alulra tippen kívül nincs egy értelmes tanács sem. A szokásos közhelyek is sorakoznak, mint nem szabad keresztben csíkosat hordani, a mintákat keverni, és feszes ruhát felvenni... Tiltakozom! Igenis lehet keresztben csíkosat hordani, csak meg kell találni a módját. A mintákat is simán lehet keverni, imádom a pöttyöset keverni a csíkossal, vagy akár virágmintával. Az extra tipp moletteknek a kedvenc részem, ahol 3 alapdarabot soroltak fel: nagy táska, kendő és nyaklánc. Húha... én azt hittem minden lány hord ilyeneket :).

Ezt a ruhát ne vegyétek fel ha nem akartok egy alaktalan pacára hasonlítani(H&M 6990 Ft). Nagyon jól néz ki a vállfán, nekem is tetszett először, de semmi előnyös nincs benne.














Inkább válasszátok a H&M új BIB kollekciójából ezt a kis lenge ruhát(5990 Ft). Nálunk csak ebben a színben kapható, külföldön ciklámen színben is van. Szerintem nagyon nyárias, szép kis ruha.















Tudom, hogy nagyon nehéz találni ruhákat nagy méretben, sok idő, sok kiábrándulás. Ezért nem nézem jó szemmel, ha valaki minden különösebb utánajárás nélkül ad tanácsokat. Volt még jó pár ajánlott ruha ami nem bizonyult jó választásnak, de ennyi is bőven elég, láthatjátok milyen tájékozottak az emberek. A jövőben szeretnék csinálni rendszeres postot, amiben ilyen tippeket/tanácsokat próbálok ki.Érdekelne benneteket?

képek: www.hm.com,www.asos.com,catwalkqueen.com

Megjegyzések

  1. Igen, igen, igen. :) Az én méretem 54-es, mit ne mondjak nem túl könnyű itthon a vásárlás, gyakran rendelek interneten keresztül (bár eddig az asost nem próbáltam, pedig más bloggerina is ajánlotta és tervbe is van véve), csak az a gondom vele, hogy szeretem felpróbálni a ruhát, megfogni az anyagát stb. Németországban viszont van egy üzlet (üzletlánc?), ahova imádok bemenni, úgy próbálgatom ott a ruhákat, mint valami hercegkisasszony, és bár kicsit ott is túlsúlyban vannak az idősebb hölgyeknek szánt ruhák, mindig találok valami szépet és jót. Várom a tippeket, tanácsokat, remélem az én méretem is sorra kerül. :)

    VálaszTörlés
  2. Engem érdekelne, nagyon izgi volt végig olvasni, hogy te tényleg kipróbáltad ezeket a tanácsokat! :)

    VálaszTörlés
  3. Engem is érdekelnének a további tanácsok.Az első h&m-es ruhát már én is próbáltam, vmi szőrnyen állt, pedig a vállfán tényleg jól néz ki.

    VálaszTörlés
  4. hello, I'm from Brazil, and also defend the chubby in my blog, I love American clothes, the shops do not send penalty for Brazil, we have to like our curves as well, as are thin.

    www.gordinhasim.blogspot.com

    VálaszTörlés
  5. Nagyon érdekelnének további ruhák és tanácsok! Esküvőre készülök a kis(50) körte formámmal és valami kényelmes és szépséges darabot szeretnék varratni magamnak!

    VálaszTörlés
  6. Kedves @Klio nyugodtan írj emailt, szívesen segítek!

    VálaszTörlés
  7. Szerintem nagyon jó ötlet, szívesen olvasnám! :]

    Egyébként tényleg rossz olvasni ezeket a tanácsokat. Mintha a női magazinok azt sugallnák, hogy 42-es méret fölött inkább ki se tedd a lábadat a lakásból. Bújj el, fogyj le, és majd akkor gyere vissza...

    N.

    VálaszTörlés
  8. Szuper poszt!!!! Tudod milyen tanácsokat kell adni és ezt szeretem!!! Együtt kellett volna menni próbálni....Láttad a h&m Aides kampányban lévő overált....azt sem ajánlatos bárkinek felvenni....de imádom!!!!

    VálaszTörlés
  9. Láttam igen, persze nekem is tetszik de sajna azt pont nem nekem találták ki:)! Hanem amit ma vettem:D:D!

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. Engem nagyon érdekelne. A magazinok tanácsai a kukába valók általában, a te irásaid viszont szuperek.

    VálaszTörlés
  12. Ügyes vagy, Judit! Csak igy tovább. Valoban sok butaságot és közhelyet irnak a magazinok, viszont te hus vér nö vagy, felvállalod magad és a saját tapasztalataidat osztod meg, ami sokkal többet ér. Szerintem feldobná a dolgot, ha fotot készitenél a ruhaprobákrol. Tudom nem szivesen örökiti meg magát az ember, ha nem áll jol valami, viszont sokat lehet belöle tanulni. A vállfán vagy egy foton nehéz megitélni milyen egy ruha, viszont, ha felveszik akkor élni kezd vagy halni rosszabb esetben... :) Hajrá plus size life!

    VálaszTörlés
  13. Nekem is nagyon tetszett a körte is érdekelne..:)

    VálaszTörlés
  14. csak ismételni tudom az előttem szólókat,végre valaki, aki nem a katalogus alapján javasolgat ezt-azt! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése