Személyre szabottan - Náray Tamás

"Neked mi a véleményed a Náray szalonról?" - kérdezte tőlem Náray Tamás mikor először találkoztunk. Azt válaszoltam, hogy azon túl, hogy televíziós műsorok stylistja és az egyik tehetségkutató zsűritagja volt nem sokat tudok róla. Úgy gondoltam mindig, hogy az ő ruhái nem az én számomra készülnek. Kiderül tévedek-e.
Rögtön lenyűgözött a szalon, a varroda, de még az iroda is. Minden a tervező precizitását és maximalizmusát tükrözi, amiről a vevőitől is sokat hallottam.
Az ok amiért találkoztunk az új 2011-es tavaszi/nyári kollekciójának szalonbemutatója volt. Én viszont elsősorban a vevőkörére, pontosabban azok ruhaméreteire voltam kíváncsi.
Így ismerkedtem meg Katival és Beával, a két sikeres karrierista duci hölggyel. Két különböző személyiség, két külön korosztály, mégis egy dologban megegyeznek: a Náray ruhákban.
"A munkám miatt sokat kell utaznom, de az állásom megköveteli az elegáns megjelenést. Ezt a kényelmet és eleganciát találtam meg Tamásnál. 5 éve kaptam az első Náray kosztümömet a családomtól ajándékba, amit mai napig szívesen hordok. Azóta vagyok hű vásárlója, szinte csak Náray ruháim vannak."-mondja Kati aki egy nemzetközi cég tulajdonosa és ügyvezető igazgatója is egyben.
"A mostani kollekcióból nekem a fukszia színű rózsás ruha tetszett meg a legjobban. Tudom, hogy ez csípőben és combban nekem nem előnyös. Viszont ilyenkor Tamás elbeszélget velem, hogy milyen megoldással lehetne ezt rám szabni. Tanácsokat ad, olykor lebeszél egy-két ruháról."- meséli Bea a fiatal jogász. "Nagyon szeretem, hogy itt a régebben vásárolt ruháimból is bevesznek, vagy ha kell kiengednek. Van egy próbababa, amit hozzánk alakítanak és félévente/évente kell jönnünk méretvételre."
"Nekem most bevevős korszakom van"-teszi hozzá mosolyogva Kati.
Mikor a varrodában jártam én is láthattam ezt a próbababát, amin épp az egyik nagykövet feleségének készült ruha volt. Egy igazán tavaszias narancs-pink színű ruha egy kis blézerrel. Tamás megmutatta a ruha eredeti változatát, és azt, hogy mit alakított át rajta. "Látod, itt levettem ebből a díszes ujj részből, hogy a karja ne tűnjön rövidebbnek, és a puffos vállat is elhagytuk, de a ruha lényegében ugyanaz maradt. Sokszor adok tanácsokat ezeknek a hölgyeknek és igyekszem megoldást találni, ha egy ruhát nagyon szeretnének, de az eredeti verzió nem áll jól nekik. Amikor nem sikerül lebeszélnem őket egy-egy darabról az a tapasztalat, hogy legtöbbször megbánják, hogy nem rám hallgattak."
A tervezővel. 
Ezek a ruhák 5 év múlva is ruhák, a minőségük kifogástalan. Sok darab kifejezetten a dolgozó nőknek lett tervezve mert úgy kombinálhatóak, hogy munkából akár rögtön üzleti vacsorára lehet menni, anélkül, hogy hazamennének átöltözni.
Még mielőtt mindenki azzal jön, hogy "igen, jó annak aki megengedheti magának...stb.",kimondom: Igen, nem olcsó mulatság egy ilyen ruha. Viszont aki hajlandó áldozni egy klasszikus darabra, az nem fogja megbánni. Azt az összeget egy évben simán elköltjük olyan dolgokra, amiket jó, ha egyszer használunk/hordunk. Egy rád szabott kiváló minőségű ruhánál pedig nincs jobb.
Köszönet a képekért Chabynak.
Imádtam a masnis cipellőket.




Megjegyzések

  1. De jó. *_* Régen sokat jártam arra, amerre a szalon volt. Ha nem tévedek most az Operánál van és arra is gyakran akad dolgom. Emlékszem, kislánykoromban mindig csak álltam és néztem be az ablakokon, ámultam a kirakat előtt.

    VálaszTörlés
  2. Húúúú én is szeretem nézni az ilyen szép ruhákat, csak sajnos egy "normális" ember nem sok olyan helyre jár ahova érdemes lenne egy ilyen szépségben menni.

    http://sminkmegruhak.blogspot.com/

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése