A Makány Márta világ

Nem csupán divat. Stílus és művészet.
Soha nem jártam még showroomban ezelőtt. Elegáns környezet, körös-körül ruhaköltemények, én legszívesebben így rendezném be a saját nappalimat. Ilyennek képzeltem el egy igazi divatszalont.
Míg várakoztam az egyik alkalmazott bemutatta a legújabb kollekciót. Az esküvői ruhák a legújabb trendet követik, és ami nekem nagyon tetszik, hogy mégis megvan bennük a klasszikus elegancia. Még külön polgári esküvős kollekció is van. Ezt a világot bárki megismerheti, ha megvásárolja Makány Márta most megjelent Esküvő című könyvét. Kedvenceim az óriás masni, és a balerinára emlékeztető tüll szoknyás csoda. A nagyestélyik következtek, ahol sok ismerős ruhát láttam, mivel a közismert emberek sokszor választják Márta kreációit. Kedvencem a „Black Swan” fekete tüll ruha (pirosban is létezik) , amit azonnal kiszúrtam amint beléptem az ajtón. 
Majd megcsodáltam a farmer kollekciót, ami szerintem kortalan és bárkinek jól áll. Ezek közül főleg a hosszú rucik tetszettek. Ha elegánsan szeretnél öltözni a munkahelyeden jó választás bármelyik kiskosztüm.
Mindegy milyen a stílusod, a minőségi munka garantált. A ruhákat méretre, személyreszabottan készítik el. Hamarosan megmutatom milyen jól áll a M.M. ruha a moletteken is :) . A szalonban nagyon barátságos a környezet, az alkalmazottak kedvesek, segítőkészek. Amikor már képzeletemben Makány Mártában voltam az esküvőmön, bálon, és már a hétköznapokon is, megérkezett a tervező maga. Kedves, közvetlen, határozott. Szívesen válaszolt a kérdéseimre. 

PSL: Gondoltál -e már arra, hogy alkalmazz plus-size modelleket is a bemutatókon?

MM: Nem nagyon. Érkezik felkérés "duci" modellektől, hogy szerepelnének, de eddig még nem jött össze. Mindig felmerül, hogy jó lenne valami új megjelenéssel feldobni, de plus size modellekre még nem gondoltuk. Az idei bemutatón egy 60 éves modell és gyerekek is voltak. Lehet, hogy jövőre megfontoljuk a plus size dolgot :)

PSL: Sok híres tömegmárka arra hivatkozik, hogy a 42-es méret feletti ruhák már többe kerülnek az anyag mennyisége miatt. Ez nem probléma nálatok?

MM: Mivel eddig nem csináltunk plus size modellekkel bemutatót, nem tudom megmondani, hogy gond-e. Az tény, hogy sokkal egyszerűbb az egyen méretű, 178 cm-es, 90-60-90-es modellekre készíteni a ruhát,mert gyakorlatilag próbálni sem kell, a babán belőjjük a darabokat és 99%-os is lesz. Ha a tipikus modell mérettől eltér a méret, az már extra időt és persze anyagot igényel.



PSL: A kollekció melyik darabját ajánlanád kifejezetten molettek számára?


MM: Engem nem zavar, ha mintás a ruha, vagy szűk. Sokkal előnyösebb az egybe ruha egy molett hölgynek, mint egy farmer-póló összeállítás. Arról nem is beszélve, hogy a most divatos szűk szárú farmer nem a legelőnyösebb viselet. Az egyberuha esetleg egy hosszú inggel optikailag nyújtja az alakot, ezért mindenképp előnyös. A leggings-hosszú ing kombináció is nagyon előnyös, főleg, ha egy sállal  figyelmet az arcra tereljük. A fenék-csipő-has-felső comb a kritikus általában, ezért ezen testrészek takarása a legfontosabb, de tapasztalatból mondom, hogy sokan a csupasz felkart sem szeretik, ezért a 3/4-es vagy teljesen hosszú ujjhossz a legelőnyösebb. A most divatos kötött felsők, kardigánok, melyek elől hosszabbak mindenképp ajánlatos viseletek, akár szük egyberuhával is - persze egy bizonyos méretig ajánlott csak a szűk ruha. Én személy szerint szeretem a molett hölgyeken is a színes darabokat, de tudom, hogy sokak idegenkednek tőlük és a sötétebb szineket választják. Pedig szerintem egy molett hölgy is ragyoghat, akár szinesen is. :)

Molett hírességek Makány Mártában
Chili&Vanilia blogger: Mautner Zsófia

Gábor Éva színésznő 2010 Cannes



Gábor Éva
Margit Patrícia Eszter írónő az esküvőjén 



Megjegyzések

Megjegyzés küldése